9.2/10 van 555 beoordelingenKlantenservice bereikbaar
tussen 8.00 en 22.00 uur

Tip: Draai jouw tablet een kwartslag voor betere weergave.
 
Home | Slotgat

Verschil tussen een slotgat en krukgat

Elke binnendeur is voorzien van een slotgat maar niet van gaten voor een deurkruk, wc garnituur of een sleutelgat. De reden is dat in bijna elke deur een insteekslot wordt gemonteerd om de binnendeur te kunnen openen en te sluiten.

Maak jij van je binnendeur een schuifdeur en heb je toch geen slotgat nodig, dan is deze af te sluiten met een slotgatstopper. Bestel je de deur in combinatie met een schuifdeurrail dan wordt het slotgat automatisch dichtgemaakt in de fabriek en voorzien van een gleuf aan de onderzijde van de deur.

Een krukgat is een gat dat in de deur gemaakt moet worden om de deurkruk in het insteekslot te kunnen monteren. Soms zijn er twee gaten nodig als je de deur wilt afsluiten met een sleutel of een wc-garnituur. Ook dit tweede gat moet jezelf in de deur boren.

slotkruk

Svedex is de uitzondering!

Svedex deuren worden geleverd inclusief een gemonteerd insteekslot met een blanke voorplaat en dit is de reden waarom Svedex wel de gaten voor de deurkruk en eventueel slotgat voorboord. Tijdens de bestelprocedure wordt dit gevraagd en ingegeven.

Q-shops gecertificeerd
Algemene voorwaarden | Privacy | © Voordeeldeuren