9.2/10 van 544 beoordelingenKlantenservice bereikbaar
tussen 8.00 en 22.00 uur

 
Home | Opdekdeuren

Opdek deuren

Alle deuren, zowel opdek- als stompe deuren zijn voorzien van een slotgat.

Opdekdeuren hebben het voordeel dat zij snel en simpel te monteren zijn. Het grote verschil van een opdekdeur ten opzichte van een stompe binnendeur is de zichtbare zijkant van de deur die half in het kozijn en half op het opdek kozijn wordt geplaatst. Een ander belangrijk verschil tussen opdekdeuren en stompe binnendeuren is het belang van de draairichting. Een opdekdeur kan namelijk maar op één manier in het kozijn geplaatst worden. De plaatst van de scharnieren is dan leidend. De draairichting is simpel te bepalen door aan de zijde van de scharnieren naar de deur te kijken. Zijn de paumelle scharnieren aan de linkerzijde geplaatst, is het een linksdraaiende opdekdeur. Worden de paumelle scharnieren aan de rechterzijde gemonteerd, is het een rechts draaiende opdekdeur.


Montage van paumelle scharnieren in opdekdeuren

Een opdekdeur is voorzien van twee of drie gaten waar de paumelle scharnieren zo ingedraaid kunnen worden. Een opdekdeur afstellen is makkelijk door de paumelle scharnieren in of uit de deur of het kozijn te draaien. De scharnieren zijn aan beide uiteinden voorzien van zelftappend schroefdraad. Draai het holle gedeelte van de scharnier in de opdekdeur en het spitse gedeelte van het scharnier in het kozijn. Zorg dat alle scharnieren gelijkmatig in het kozijn en opdekdeur zijn gedraaid. Hang de opdekdeur in de scharnieren en probeer de deur voorzichtig te sluiten.

Afstellen is zo gebeurd. Opdekdeuren kunnen tijdens het monteren van de deur klemmen, precies goed hangen of juist te ruim in het kozijn hangen. Klemt de opdekdeur aan de scharnierzijde, draai het spitste gedeelte van het scharnier enkele slagen uit het kozijn. Klemt het kozijn aan de slotzijde, draai dan het holle gedeelte van het scharnier in de opdekdeur. Hangen de deuren te ruim, werk dan juist andersom.

Te hoge opdekdeuren worden ingekort aan de onderzijde. Schuurt de opdekdeur net over het laminaat, parket of tapijt is een kunststof ringetje tussen de scharnierdelen een handige oplossing.

Hoe monteer ik een opdek deur?

Opdek Links

Scharnieren zijn links zichtbaar op het kozijn

 
Opdek Rechts

Scharnieren zijn rechts zichtbaar op het kozijn

 
Wat ik moet ik weten voordat ik een opdek deur bestel?

Meet de hoogte van de sponning, de speling aan de onderzijde van een binnendeur varieert tussen de 5 en 15 mm

Scharnieren zijn rechts zichtbaar op het kozijn

 
Meet de breedte van de de sponning.


De hoogte van paumelle gaten en een slotgat in een opdekdeur

De hoogte van paumellegaten in deuren is in Nederland gestandaardiseerd. De onderstaande maten worden hierbij aangehouden:

 

Deurhoogte 201,5 cm

Deurhoogte 211,5 cm

 

Deurhoogte 231,5 cm

Hoogte Slotgat

De hoogte van het slotgat wat in de zijkant van een opdekdeur is gefreesd zit ook op een vaste hoogte zodat er een standaard hoogte is voor een deurkruk in Nederland. Het hart van een deurkruk zit op 1050 mm (105 cm) gemeten vanaf de onderzijde van zowel een stompe als een opdekdeur.


Afgelakte opdek binnendeuren

Afgelakte opdekdeuren hebben buiten de snelle montage ook het voordeel dat ze na het monteren ook direct klaar zijn en schuren en schilderen reeds is gedaan. Afgelakte stompe deuren zijn minder populair doordat het frezen van de scharnieren schade aan de deur kan veroorzaken zodat er dan ook nog geschilderd moeten worden.

Svedex is de specialist in afgelakte opdekdeuren. De unieke lak die Svedex gebruikt is uitermate krasvrij en leverbaar in drie wittinten. Een ander voordeel van Svedex opdekdeuren ten opzichte van andere deurenfabrikanten zoals CanDo opdekdeuren, Austria opdekdeuren en Bruynzeel opdekdeuren is de gelijktijdige montage van het insteekslot en het voorfrezen van het krukgat, sleutelgat en het gat voor een wc garnituur. Wat alleen bij Svedex opdekdeuren rest is het bevestigen van het deurbeslag zonder te boren.

Bekijk onze opdekdeuren
Q-shops gecertificeerd
Algemene voorwaarden | Privacy | © Voordeeldeuren